בילדותי, בכל פעם שהגעתי לסבתא חנה, היא נהגה להגיש לנו עוגיות בוטנים – כאלה שהכינה כמו רולדה. בסוף השבוע האחרון נתקפתי בגעגועים לטעמי ילדותי, אז הנה המתכון…
מתכון רולדת בוטנים (עוגיות בוטנים)
מרכיבים לבצק:
200 גרם חמאה מומסת
גביע יוגורט (200 מ"ל)
חצי קילו קמח תופח
3 ביצים גודל L
כף סוכר
מרכיבים למילוי:
300 גרם בוטנים קצוצים גס
צנצנת קונפיטורת ריבה לטעמכם
200 גרם סוכר
כפית קינמון
שלבי הכנה:
את כל מרכיבי הבצק מכניסים לקערה, חשוב שהחמאה המומסת תתקרר קצת לפני השימוש. מאחדים באמצעות מיקסר במהירות בינונית של המיקסר. מעבירים לכלי חדש, מכסים בניילון נצמד ומשם למקרר לשלוש שעות של מנוחה. מוציאים את הבצק, מחלקים לשלושה כדורים, מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של עד חצי ס"מ.
מאחדים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים באופן שווה על משטחי הבצק המרודד. מגלגלים לרולדה כמה שיותר הדוקה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – 20 עד 25 דקות. עם סיום האפייה מוציאים וחותכים את הרולדות (זהירות, זה חם). מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. טיפ: במילוי ניתן להוסיף חתיכות של פרי קצוץ דק כדוגמת תפוח עץ.
מתכונים ביתיים נוספים העשויים לעניין אתכם: