רולדת בוטנים מטריפה

0
1668
רולדת בוטנים - עוגיות בוטנים - נתניה מבשלת
רולדת בוטנים. צילום סער אהרוני

בילדותי, בכל פעם שהגעתי לסבתא חנה, היא נהגה להגיש לנו עוגיות בוטנים – כאלה שהכינה כמו רולדה. בסוף השבוע האחרון נתקפתי בגעגועים לטעמי ילדותי, אז הנה המתכון…

מתכון רולדת בוטנים (עוגיות בוטנים)

מרכיבים לבצק:

200 גרם חמאה מומסת

גביע  יוגורט (200 מ"ל)

חצי קילו  קמח תופח

3  ביצים  גודל L

כף סוכר

 

מרכיבים למילוי:

300 גרם  בוטנים קצוצים גס

צנצנת קונפיטורת ריבה לטעמכם

200 גרם סוכר

כפית קינמון

 

שלבי הכנה:

את כל מרכיבי הבצק מכניסים לקערה, חשוב שהחמאה המומסת תתקרר קצת לפני השימוש. מאחדים באמצעות מיקסר במהירות בינונית של המיקסר. מעבירים לכלי חדש, מכסים בניילון נצמד ומשם למקרר לשלוש שעות של מנוחה. מוציאים את הבצק, מחלקים לשלושה כדורים, מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של עד חצי ס"מ.

מאחדים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים באופן שווה על משטחי הבצק המרודד. מגלגלים לרולדה כמה שיותר הדוקה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – 20 עד 25 דקות. עם סיום האפייה מוציאים וחותכים את הרולדות (זהירות, זה חם). מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. טיפ: במילוי ניתן להוסיף חתיכות של פרי קצוץ דק  כדוגמת תפוח עץ.

מתכונים ביתיים נוספים העשויים לעניין אתכם:

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

עוגת גבינה קלאסית

עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת

חלה מתוקה לשבת אופים באהבה…