רוקמים תרבות עם ילדי נתניה

ילדי נתניה נחשפו השבוע ל"רקמה גדולה"; פרויקט רקמה בגלריה על הצוק; הביקור התקיים במסגרת סל תרבות שחושף תלמידי לתחומי אמנות שונים

0
212
תלמידי הלל צור לומדים תרבות. צילום באדיבות עיריית נתניה

עטויים במסכות ונרגשים הגיעו תלמידי בי"ס הלל צור, במהלך השבוע, לגלריה על הצוק. התלמידים חוו מפגש חי עם אמנות. זאת לאחר תקופה כה ארוכה של ריחוק חברתי . ביקור התלמידים התקיים במסגרת סל תרבות יישובי הפועל במינהל החינוך העירוני וחושף תלמידים לתחומי האמנות שונים.

התלמידים סיירו בגלריה אותה מנהלת אביבה פרץ מעמותת היכל התרבות. במהלך הסיור התרשמו התלמידים מהתערוכה "רקמה גדולה" המוצגת בימים אלה. אוצר התערוכה עדי יקותיאלי .

התלמידים התרשמו מעבודותיהם של 15 רוקמות ורוקמים. כל אמן הציג פרויקט רקמה בקנה מידה שאינם מורגלים בו ובשפות שונות של אמנות. בין השאר פיסול, מיצבים תלת מימדיים, מיצבים תלויי מקום, עבודה משותפת של קבוצה תוך התייחסות לטכניקת הרקמה. התלמידים למדו מושגים כמו מהי גלריה? מהו אוצר בתערוכה? כיצד ניתן להציג יצירות אמנות בגלריה ? האם ניתן לרקום על כל חפץ או חומר?.

מעיריית נתניה מסרו, כי התלמידים התרגשו מהתערוכה, התעניינו מאוד ושאלו שאלות מעוררות מחשבה ודמיון.

חדוה כהן, מנהלת אגף תרבות וסל תרבות יישובי, סיפרה, כי עד אמצע מרץ צפויים לבקר בתערוכה כ-800 תלמידים. "אני רואה שליחות גדולה מאוד בחשיפת התלמידים לתרבות ואמנות בעת הזו לאחר תקופה כה ארוכה של ריחוק חברתי . אני מבקשת להודות לאיימי לוי מנהלת בי"ס הלל צור שראתה עין בעין את האתגר הגדול, בשמירת מצב רוחם האופטימי של התלמידים והתלמידות וחשיפתם לאירועי תרבות נבחרים ולהוספת צבע לעולמם".

עדי יקותיאלי אוצר התערוכה, סיפר: "דווקא בזמנים כאלה של טכנולוגיה מתקדמת, חשוב לחשוף תלמידים לאחת המלאכות הראשונות של האדם . חשוב לראות ולהבין את תהליך הרקמה והיכולת של אמנות כזו לרגש, להביע ולעורר מחשבה ועניין".