אחת ההנאות הגדולות שלי היא לבקר אחת לשבוע את גלי עמירה, האיש שעומד מאחורי הבית האדום, מזנון השניצלים הכי טעים שאני מכיר. וכך, אחת לשבוע, בלי התראה מראש, אני נוחת במזנון הממוקם לו אחר כבוד באזור התעשייה הישן – נתניה, מזמין חזה עוף בארבעה טעמים (אל תספרו לאשתי, כי אני עושה קולות של דיאטה…) ומקנח בכוס קפה שחור מהביל. בתחילת השבוע קפצתי אל גלי עמירה שוב. על האש בעבעה לה שקשוקה אדומה, כזו העשויה מעגבניות חלוטות אמיתיות. ישבנו גלי ואני וחשבנו לעצמנו, איך ניתן להעניק למנת שקשוקה טוויסט כזה, שיוכיח את עצמו ויעמוד במבחן הטעם של הלקוחות. ואז עלה הרעיון. אל השקשוקה נוסיף, בשלבים האחרונים, רצועות חזה עוף בארבעה טעמים. ניסינו, טעמנו, אהבנו. ומסתבר, שכמה עשרות לקוחות שניסו את המנה אחרי אהבו גם – אז אם יוצא לכם לבקר באזור התעשייה נסו את המנה הזו. ואם בא לכם לבשל בבית, אז במיוחד עבורכם, קוראי וגולשי נתניה מבשלת, קבלו מתכון שהוא כיף אמיתי.
מתכון שקשוקה בטוויסט נתחי חזה עוף בארבעה טעמים
מרכיבים:
חזה עוף בארבעה טעמים מוכן פרוס לרצועות (ליחצו על הקישור לדרך ההכנה)
2 עגבניות חלוטות ללא קליפה וחתוכות לקוביות
פלפל חריף
3 שיני שום קצוץ
4 כפות שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל
2 ביצים
אופן ההכנה
נחמם מחבת עם שמן ונטגן את הפלפל החריף. נוסיף את השום ואת העגבניות לחמש דקות נוספות. נוריד הלהבה וניתן לתבשיל להתבשל כחצי שעה. נוסיף התבלינים ואת רצועות חזה העוף בארבעה טעמים (חזה עוף מוכן). נשבור הביצים מעל ונבשל עוד שלוש עד חמש דקות במחבת מכוסה. זהו, ותודה לגלי עמירה
למתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
פסטה ונתחי חזה עוף בעגבניות טריות
חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn
[…] שקשוקה בטוויסט נתחי חזה עוף […]
Comments are closed.