שתי תלמידות בית הספר "שרת" נתניה זכו בפרס היוקרתי של "יד ושם" לשנת 2025. השתיים, יסמין קירשנזפט ומישל אושרזון, תלמידות מגמת מחקר, זכו בשני המקומות הראשונים על עבודותיהן המעמיקות בתחום חקר השואה.
העבודה של יסמין קירשנזפט עוסקת בנושא "ספרי לימוד ככלי אינדוקטרינטיבי להבניית התפיסה הגזעית בקרב ילדים ובני נוער באידאולוגיה הנאצית." העבודה בוחנת את השפעת ספרי הלימוד הנאציים על התפיסה הגזעית בקרב הדור הצעיר. זאת תוך התמקדות במערכת החינוך הגרמנית תחת שלטון המפלגה הנאצית.
מישל אושרזון, לעומתה, חקרה את נושא "השפעתן של תאוריות מדעיות על התפתחותה של התפיסה הפסאודו-מדעית הגזעית באידיאולוגיה הנאצית." העבודה של אושרזון עוסקת בניתוח ההשפעה של תאוריות מדעיות. זאת, כחלק מעיצוב התפיסות הגזעיות. תפיסות וגישות שהיו חלק בלתי נפרד מהאידיאולוגיה הנאצית. אושרזון בחנה, במקביל, את השפעתן על החברה הגרמנית בימיה של המפלגה.
שתי העבודות נכתבו בהנחייתן של ד"ר רונית פורת ושלומי חנה. שתי המנחות, ממגמת מחקר בביה"ס שרת, הובילו את התלמידות.
"יישר כוח לתלמידות על ההשקעה והחשיבה המעמיקה". כך אמרה אתי דהן, ראש מנהל חינוך בעיר. עוד הוסיפה, כי "התרומה החשובה של עבודות אלה לזיכרון ההיסטורי ולחקר השואה היא משמעותית. מחקרים מסוג זה עוזרים להעמיק את ההבנה וההכרה בתהליכים. תהליכים שהתרחשו בתקופה כה קריטית בהיסטוריה."