תשאירו מקום לממתק המעלף הזה כי הנה זה בא…התירוץ החדש לעשות על האש, סנדוויץ' חם ומתוק מביסקוויטים, שוקולד ומרשמלו לוהט.
אם גם לכם יש הרגשה שהכל יוצא טעים על המנגל ושזה לא משנה מה נניח על הגריל, כיוון שיהיה לזה טעם מעושן מטריף וממכר שאי-אפשר לעמוד בפניו? אז אתם קוראים את הפוסט הנכון… מנגל פשוט, גחלים, אש ו… קינוח מתוק העשוי היטב על הגריל.
עשן מוסיף טעמים ורבדים חדשים ששום תוסף או כימיקל לא יוכל לעולם לתת. כמובן, שהעשן הוא לא היתרון היחיד שיש במנגל: היתרון הנוסף הוא שכל אחד יכול להיות שף או טבח כשהוא ליד הגריל ומחזיק את שרביט הנפנף.
כאיש מכירות בעברי, אנסה בשני משפטים למכור לכם את הקינוח הזה (בכל זאת, יש כאלה שבטוחים עד היום שמנגל נועד לצליית בשר בלבד…)
למה כדאי לנו קינוח על גריל ? החום הישיר מהמנגל גורם לקירמול הסוכרים הנמצאים בכל דבר מתוק שישימו עליו. קרמל, למתעניינים בהליכים כימיים טבעיים, הוא מה שגורם בשל השימוש בחום ממותן לצבע הזהוב המשגע – השלב שבא אחרי הוא שלב השרוף…
סימורס – קינוח על המנגל
מרכיבים:
שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו או מטבעות שוקולד פרווה (אפשר גם עם שוקולד חלב, אבל אני בעד מטבח כשר)
שקיות מרשמלו – אפשרי בצבעים
חבילות ביסקוויטים פתי בר (אפשרי גם עם ביסקוויטים לוטוס)
אפשרי גם לגוון עם ביסקיוויטים לוטוס
אופן ההכנה:
מניחים על הפתי בר קוביית שוקולד. על שיפוד מחממים את המרשמלו במדורה. כאשר המרשמלו מתרכך ונמס לוקחים שני ביסקוויטים. התחתון עם קוביית שוקולד והעליון ללא. שולפים את המרשמלו מהשיפוד בזהירות (יש כאלה ששולפים באמצעות שני הביסקוויטים במעין תנועת מלקחיים). מניחים לסנדוויץ' שנוצר לעמוד כדקה או עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקירור חלקי של המרשמלו.
הטיפים שלי לסימורס:
לשוקולד המריר והאיכותי (70% מוצרי קקאו) השפעה ישירה על הטעם. יותר איכותי יותר טוב.
הביסקוויט הוא הבסיס של הקינוח הזה, לכן חשוב שיהיה טרי, פריך ולא רטוב
הכנת המרשמלו מהווה חגיגה אמיתית לילדים, רק תדאגו לכל אמצעי הבטיחות הנדרשים (בכל זאת ילדים)
שלכם,
סער אהרוני,
טבח וחולה אפיה
מוזמנים גם לקבוצת הפייסבוק המטבח של אהרוני
אשכרה, הממתק המושלם לכל מי שעושה מנגל. הילדים מתים על זה!
גם הילדים וגם הילדים ברוחם :)
Comments are closed.