לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

אם כבר מאכל מסורתי ברוח חג החנוכה, אז קבלו את הגרסה הבריאה של הלביבה המסורתית - נתניה - נתניה און ליין. לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

3
317
לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור. מתכון לחנוכה של שף גולן ימין עבור נתניה און ליין.
צילום fotolia

חג החנוכה, לרוב, מלווה, בהמון רגשי אשם (בכל פעם שאנו תוקעים סופגניה). גם בלביבות המסורתיות לא חסר שמן, אז במקום להתרגש יתר על המידה ולחשב בכל רגע נתון קלוריות, שימו עליכם את הסינר וכנסו למטבח. יחד נכין לביבות בטטה ותפוחי אדמה, ללא שמן ועם טעם נפלא. אגב, הלביבות האלה ממכרות.

לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור – בלי טיפה אחת של שמן

מרכיבים: 
2 בטטות קלופות
3 תפוחי אדמה קלופים
בצל קצוץ מאודה במים
ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט (טעם דומיננטי אז אל תגזימו)
20 גרם פטרוזיליה קצוצה (בערך שתי כפות גדושות)
כוס פירורי לחם

אופן ההכנה
נבשל את הבטטה ואת תפוחי האדמה עד לריכוך מלא. נסנן את הנוזלים ונמעך את הכל לפירה גס. נוסיף את כל שאר המרכיבים, נערבב היטב וניצור לנו באמצעות היד כדורי לביבות שטוחות. נניח על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות לחצי שעה. נהפוך את הלביבות ונחזיר לתנור לעוד 20 דקות. מומלץ להגיש עם רוטב פסטו בצד או כל גבינת שמנת.

שימו לב, הוספת אגוז מוסקט משדרגת את המתכון, אבל, כיוון שהטעם הוא מאוד דומיננטי, אז תוסיפו אך ורק כמות קטנטנה. עדיף פחות מאשר יותר.

מתכונים לחנוכה מבית נתניה און ליין – ksn: 

לביבות יוגורט – חוגגים חנוכה אחרת

סופגניות – המתכון הכי ביתי שיש