כמו רבים מאיתנו גם אני, מודה ומתוודה, נהנה מעת לעת לרכוש לעצמי מנת המבורגר או לחילופין להכין לעצמי המבורגר ביתי. אחד המתכונים הנחמדים יותר לעשייה ולאפייה הוא מתכון ללחמניית המבורגר – מתכון ביתי, כשה שלא מכיל את כל התוספות הלא ברורות עם השמות המפוצצים שניתן לרכוש. בכלל, להכנת לחמניית המבורגר ביתית יתרונות נוספים, בין השאר, אפשרות לשחק עם כמויות המלח ואפילו עם השימוש בחמאה (אני, מטעמי כשרות, משתמש במחמאה).
במתכון הזה, המיועד לשמונה לחמניות פלוס מינוס, אני מצרף בנוסף טיפ נחמד כיצד להפוך את הלחמניה לרכה יותר בפנים וקריספית יותר בחוץ. ההמלצה האישית שלי, שאם כבר אנחנו משקיעים באפייה ביתית, בואו נשקיע גם בהכנת קציצת המבורגר ביתית ולא קנויה. אז חברי קבוצת נתניה מבשלת, בואו נעשה קצת קסמים במטבח…
מתכון לחמניית המבורגר ביתית
מרכיבים: (8 לחמניות)
20 גרם שמרים יבשים
250 מ"ל מים חמים
500 גרם קמח
ביצה אחת
כפית ורבע מלח
200 גרם סוכר
30 גרם מחמאה רכה
תרסיס שמן
שומשום
אופן ההכנה:
נכניס את המרכיבים (עם שני שליש מכמות המים) למיקסר עם וו לישה. רק לאחר שנחבר ביניהם נוסיף את המלח. נעבד כעשר דקות ונוסיף את המים הנותרים במידת הצורך. כשנקבל בצק רך ונעים ניתן לו לנוח שעתיים במקום חמים. נחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים, נכדרר לצורת כדור וניצור צורה של לחמניית המבורגר. נניח על מגש אפייה משומן, נכסה ונשאיר לשעת מנוחה נוספת. נרסס בתרסיס שמן בכמות מעודנת ונפזר שומשום. נכניס לתנור אשר חומם מראש בחום של 190 מעלות ל-15 עד 20 דקות. לקבלת ציפוי קריספי אני ממליץ להבריש עם מחמאה מיד לאחר האפייה.
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729
למתכונים נוספים מומלצים מבית נתניה מבשלת של נתניה און ליין:
לחמניות גבינה ללא גלוטן – ברזיל סטייל