ככל שהטמפרטורות עולות, כך גם עולה החשק לקינוח קריר. מסתבר, שלהכין גלידוניות בבית זו משימה ממש פשוטה. ולא עוד גלידה, אלא כזו המורכבת מיוגורט. בחרתי להכין גרסה קצת אחרת, כמו זו שמוכרים באזור טיילת נתניה בקיץ.
מתכון להכנת גלידוניות יוגורט בארבעה מרכיבים | רמת קושי: קל
מרכיבים ל… 40 גלידוניות:
3 גביעים של יוגורט בטעם נייטרלי מעל 3% שומן
מיכל קטן של שמנת מתוקה – יש להקציף לקצפת יציבה
פחית חלב מרוכז – ניתן להשיג בכל מרכול
תוספות לגיוון: פירות יער חתוכים גס, שברי עוגיות בראוניז/ לוטוס
לציפוי:
400 גרם שוקולד מריר איכותי (מעל 80%). לפני סוף הליך ההקפאה, יש להמיס את השוקולד. אני מוסיף טיפהל'ה שמנת מתוקה ומערבב כדי שהשוקולד המומס יהיה קצת יותר נוזלי. יש כאלה שמוסיפים חמאה.
חובה: תבנית סיליקון לקוביות קרח – היא זו שתקבע את הצורה.
שלבי הכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. משלבים פנימה את החלב המרוכז ומערבבים לאיחוד חומרים. מוסיפים פנימה את היוגורט ומאחדים חומרים.
מי שבחר להוסיף תוספות, אפשרי בשלב הזה ולערבב למסה אחידה עם מרית, מעבירים לתבניות הסיליקון של קוביות הקרח. מכניסים להקפאה של 6-7 שעות. תהיו סבלניים, זה ישתלם. מניסיון שלי, פחות זמן הקפאה מהזמן שציינתי, יקשה עליכם להוציא את הגלידוניות שלמות.
לאחר משך ההקפאה הדרוש מוציאים את הגלידוניות מהתבנית. עובדים מהר ובחדר ממוזג היטב. כדי להקל על הציפוי, מניחים כל גלידונית על מזלג וטובלים את המזלג בשוקולד המומס. מסיימים את כל הגלידוניות ומכניסים להקפאה של 3-4 שעות להתייצבות לפני הגשה.
מתכונים מומלצים שעשויים לעניין את גולשי נתניה און ליין:
מתכון ארטיק וניל בשלל טעמים – מתכוני קיץ לילדים
נראה מצויין , מעולה סער כל הכבוד אלוף . ❤
תודה רבה, מוזמנת לשתף :)
אליפות. זכרון נעורים ❣❣❣
וואווווו הגלידוניות מושלמות ונראות טעימות!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
כן זה לגמרי הלהיט של הקיץ, מוזמנת לשתף
וואי נשמע אדיר!
הולך לנסות. אני אעדכן אחרי שאוכל תבנית שלמה :)
מתכון טעים מאודממש מ7דה לך על כל המתכונים. מדהימים
תודה רבה על המתכון
נראה מעולה
מוזמנת לשתף
מתכון מדהים וטעים מאוד.בכלל אני מכין את רובהמתעונים שלך ומתמוגג מקסיםומדהים כל הכבוד
מתכון מדהים וטעים מאוד.בכלל אני מכין את רובהמתעונים שלך ומתמוגג מקסיםומדהים כל הכבוד
ממש רעיון מעולה
תודה גליה, מוזמנת לשתף את המתכון כדי שעוד אנשים יהנו מימנו :)
Comments are closed.