אם להתפנק, בימי גשם, אז כמו שצריך. זה הזמן להכין מתכון מרק בצל צרפתי מוקרם כשלצדו קרוטונים ביתיים.
אין תושב נתניה שלא מכיר ולא אוהב להתפנק על מרק בצל מוקרם – רצוי בסגנון הצרפתי. ימים חורפיים מהווים סיבה מספיק טובה כדי להיכנס למטבח, להפשיל שרוולים ולבשל מרק איכותי.
מתכון להכנת מרק בצל צרפתי מוקרם | רמת קושי: קל
מרכיבים:
כוס יין לבן יבש ועוד קצת
2 קילוגרם בצל מקולף וחתוך לרבעים
6 כוסות מים או ציר ירקות
שורש סלרי
2 כפות גדושות קמח
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1/8 כפית אגוז מוסקט
4 שיני שום
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
6 גרגירי פלפלי אנגלי
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אישית, מעדיף צ'דר אנגלית)
שלבי הכנה:
פורסים את רבעי הבצל לפרוסות דקות, אבל לא מדי. במקביל, ממיסים חמאה ושמן בסיר. משלבים פנימה את כל הבצלים שחתכנו מקודם ומטגנים על להבה בינונית. עושים זאת תוך כדי ערבוב, בכדי שהבצל ישחים ויקבל גוון שחום אך לא יישרף. ממשיכים לטגן עד שכל הבצל הופך לחום זהוב מאוד עם ניחוח קרמלי. משלבים פנימה את הקמח ומערבבים היטב כדקה.
מוסיפים לסיר את היין הלבן ומערבבים לאיחוד חומרים. מוסיפים פנימה את המים או ציר ירקות והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את ירקות השורש ואת שיני השום וממשיכים לבשל על להבה נמוכה – עד שהמרק מסמיך. מדובר בבישול כולל של חצי שעה.
לאחר חצי שעה מכבים את האש ומשאירים את המרק כשעתיים בסיר עם מכסה סגור. כך הטעמים יספגו זה בזה ויתעצמו. אין צורך להכניס למקרר. כשמגיע הזמן לאכול, פשוט מחממים שוב את הסיר
כמובן שלא חובה להוסיף את הגבינה בהגשה. המרק מענג גם ככה. הגבינה מרימה את הטעם. ליצירת גרסה מוקרמת. יוצקים את המרק לתוך קערה חסינת חום המתאימה לתנור. מפזרים מעל גבינה ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות במצב גריל לזמן של חמש דקות בערך.
ניתן לקשט מלמעלה עם איזה עלה ירוק שאתם אוהבים…
מתכוני מרקים מנצחים:
מאיטליה באהבה: מרק מינסטרונה קל להכנה
מרק גולאש הונגרי – לא צריך יותר מזה