המתחם החדש בנתניה, במסגרת פינוי בינוי בחינוך, צפוי לכלול שש כיתות גן בשטח בנוי של כ-1300 מ"ר. שלוש כיתות גן יוקצו באשכול נפרד לחינוך המיוחד.
התחדשות עירונית, כך מתברר, גם בהקמת מבנים חדשים במרכז העיר הוותיק של נתניה. בעיריית נתניה מאשרים, כי בפינת הרחובות הלפרין – השבעה ייצא לדרך פרויקט התחדשות עירונית בחינוך.
בשטח הקיים תהרוס העירייה שלוש כיתות גן ישנות. במקומן יקום קומפלקס הכולל שש כיתות גני ילדים בשטח בנוי של כ – 1,300 מ"ר. האגף הדרומי יכלול אשכול של שלושה גני ילדים: שתי כיתות גן בקומת הקרקע וכיתת גן נוספת בקומה א'.
באגף הצפוני ייבנה אשכול גני ילדים לחינוך המיוחד. בכל אחת משלוש הקומות תהיה כיתת גן וחדרי טיפול המשותפים לשלוש הכיתות.
משרד החינוך אישר את הפרויקט ונמצא כעת בשלבי תכנון ורישוי. הערכה היא, כי בהקמת הפרויקט יושקעו כ-16 מיליון ש"ח מכספי משרד החינוך ועיריית נתניה. את הפרויקט מלווים תמי הירש אדריכלים, תכנון אדריכלי ובינוי ערים – אדריכלות בת קיימא.
בתוך כך, בשכונת נווה איתמר צפויים להיפתח בתחילת שנת הלימודים הקרובה שני גני ילדים ומרכז קהילתי דבורה. גם במקרה זה נכנסת העבודה תחת הכותרת של התחדשות עירונית בחינוך. בשלב ראשון תסיים העירייה להקים, להסדיר ולשפץ את גני הילדים ואת הקומה העליונה כמעטפת לשימוש עתידי. בפרויקט משקיעים מפעל הפיס ועיריית נתניה כשישה מיליון שקלים. את הפרויקט מלווה חברת שירי פרץ אדריכלים.
גורמים בעיריית נתניה הוסיפו, כי "מהפכת הליכי התחדשות עירונית בכל מרכז העיר, מחייבת פינוי בינוי בחינוך. זאת, בשל הגידול הצפוי באוכלוסיית מרכז העיר".