אח שלי בלב. ביום שני נערכה בסינמטק תל אביב הקרנה מרגשת של 12 סרטי דוקו עוצמתיים. את הסרטים יצרו תלמידי תיכון במגמות קולנוע ותקשורת מכל הארץ. בהם, תלמידי מגמת ניו מדיה ותקשורת מתיכון טשרניחובסקי – נתניה. תלמידי המגמה מנתניה היו גם היחידים, שהגישו שני סרטים.
״אח שלי בלב״ הינו מיזם של משרד החינוך בשיתוף עמותת ״האחים שלנו״. במיזם, לראשונה, נחשפים בני נוער לשכול. זאת, דרך תיעוד סיפורם של אחים שכולים לנופלים במלחמת חרבות ברזל והנצחת האחים שנפלו.
בקהל שצפה היו האחים השכולים ומשפחותיהם לצד תלמידי התיכון, שר החינוך וצוות עמותת האחים שלנו.
במהלך היום נערכו שלוש הקרנות של הסרטים. ההקרנות כללו פאנל מרגש של התלמידים היוצרים, אשר שיתפו בחוויה ובקושי הרגשי שחוו. בהמשך התקיימה הקרנה נוספת ובערב נערך טקס בו העניק שר החינוך יואב קיש תעודות הערכה. לצד השר עמדו מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני, ויו"ר עמותת האחים שלנו אליסף פרץ. את מחוז תל – אביב ייצגה חיה שיטאי, מנהלת המחוז.
תלמידי מגמת ניו מדיה מבית הספר התיכון טשרניחובסקי החרו להפיק שני סרטים. הראשון הוא סיפורו אחיה דסקל, שנפל בקרב בשג׳עייה בניסיון לחלץ פצועים תחת אש. את הסרט הפיקו התלמידים רואי בן משה, גיא ארד איליי בן נעים ועמית קרלין.
הסרט השני מתעד את סיפורו של משה בראון, ששנפל באותו קרב. את הסרט הפיקו התלמידים עמית כלפון, לירוי ארוץ ואופק סלים.
סמדר דביר: “לבית הספר טשרניחובסקי בנתניה 39 חללי צה"ל, כוחות הביטחון ונפגעי פעולות איבה"
הסרטים, המשלבים את סיפורי השכול של האחים, מציגים גם את החברות הקרובה. החברות בין בין עטרה דסקל ורבקה בראון, האחיות השכולות, ואת התמודדותן המשותפת עם הכאב.
מבין עשרות רבות של סרטים מכל הארץ, נבחרו 11 בתי ספר בלבד להשתתף בפרויקט. כאשר, טשרניחובסקי היה הנציג היחיד מנתניה. בי"ס טשרניחובסקי הוא גם בית הספר היחיד שהפיק שני סרטים במסגרת המיזם, דבר המעיד על מחויבותם ויכולתם הייחודית של התלמידים.
סמדר דביר, מנכ”לית בית הספר, הרחיבה למערכת נתניה און ליין – ksn על ההיבט הרגשי. “לבית הספר 39 חללי צה"ל, כוחות הביטחון ונפגעי פעולות איבה. המיזם הזה הוא הרבה יותר מהפקה קולנועית – הוא דרך להעניק לתלמידים חיבור עמוק. חיבור לערכי ההנצחה, האומץ והכאב, תוך כדי למידה של כישורי חיים חשובים".
גלעד רייכנבאום, רכז מגמת ניו מדיה בטשרניחובסקי, ליווה את התלמידים לאורך כל התהליך והנחה אותם ביצירת הסרטים.
“המיזם הזה לא רק מנציח את זכר הנופלים,” מסכמת סמדר דביר, “אלא גם מלמד אותנו על כוחה של הזדהות ועל הבחירה להמשיך בחיים למרות הכאב. זהו שיעור לחיים עבור כולנו. הוא גם מהווה חלק מהפסיפס שמרכיב את ישראל".