דמיינו את המנה חמה אחרי שהתבשלה לה לאיטה, עם נתחי עוף נימוח וריח מהביל… טאג'ין עוף עם פירות יבשים זו פשוט חגיגה של טעמים משגעים. זה המתכון המושלם.
נעשה את זה בפשטות. תבשיל המבושל בכלי חרס (טאג'ין) הוא קודם כל חוויה. בעיר שלי נתניה עושים הרבה כבוד למטבח המרוקאי. מעבר לסלטים המצוינים, למטבח הזה מספר מנות בשריות מנצחות. אחת מהן היא טאג'ין עוף עם פירות יבשים. פירות יבשים אפשר להוסיף עצמאית, או לקנות תערובת מוכנה בשוק נתניה של לטנזיה (בתרגום חושפי: תבשיל פירות יבשים מרוקו סטייל מוכן לשימוש).
מתכון להכנת טאג'ין עוף עם פירות יבשים (גרסא ביתית גם למי שאין טאבון)
מרכיבים:
8 שוקיים
בצל גדול פרוס דק
10 תפוחי אדמה קטנים פרוסים לרבעים
בטטה אחת גדולה חתוכה לקוביות
4 קישואים פרוסים לעיגולים גסים
5 גזרים פרוסים עבה
200 גרם תערובת של פירות יבשים. לחילופין, אפשר להשיג בחנויות תבלינים או בשוק תערובות מוכנות לטנזיה-(תבשיל פירות יבשים מרוקאי)
טיפ: תוסיפו פלפל חריף אדום שלם ואפילו שניים. המשחק בין מתיקות לחריפות זו חוויה.
להכנת רוטב:
כף פפריקה אדומה + כפית כמון + כפית כורכום + חצי כפית פלפל שחור + חצי כפית מלח
כף דבש
5 שיני שום כתושות
כוס מים
רבע כוס לימונים כבושים חתוכים לקוביות (אל תוותרו על לימון כבוש!)
חופן פטרוזיליה קצוצה
כוס שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות. שוטפים היטב את העוף ומנגבים אותו לאחר מכן שיהיה יבש. מסדרים את השוקיים בתחתית הטאג’ין (יש כאלה שמשמנים קלות). מניחים מעליהם את הירקות ואת הפירות היבשים.
ניגשים להכנת הרוטב. מאחדים יחד היטב את כל התבלינים, עשבי התיבול והשמן. טועמים מדי פעם את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים טעמים. יוצקים את הרוטב על העוף ועל הירקות. מוסיפים עוד מעט מים לתחתית התבנית.
מכסים היטב במכסה ואופים במרכז התנור כשעה. בודקים אם העוף מוכן ואם יש "מרק". אם צריך, מוסיפים לכלי כחצי כוס מים ואופים עוד כשעה.
במהלך השנים רבים ממתכוני נתניה מבשלת און ליין שברו את הרשת. מוזמנים לנסות ולהתנסות.
עוגיות אמסטרדם – המתכון לעוגיות ששיגעו את העולם
שוב סיר מפציץ במתכון מושלם, יאמי????
תודה יקירתי מוזמנת לשתף את המתכון כך שעוד אנשים ייה חשופים לו
Comments are closed.