כדורי גבינה וברוקולי עבורי, זו דרך נהדרת להרשים אורחים. מדובר במנה מרשימה, קלה להכנה, עמוסה בקלוריות – אך טעימה בהתאם.
מדובר במנה שהיא סוג של מתאבן, בעיקר, שונה מהסטנדרט המוגש. היתרון של המנה הוא לא רק באופי ההכנה המהיר יחסית. אלא גם במגוון האפשרויות.
ניתן לאפות את המנה או לטגן אותה, ניתן לחזק הטעמים באמצעות פלפל שחור או פטריות יער שהוקפצו מבעוד מועד. הכל כיד הדמיון הטובה עליכם
מתאבן בכיף: מתכון כדורי גבינה וברוקולי
מרכיבים:
800 גרם ברוקולי קפוא
2 ביצים גודל M
2 כפות גדושות מיונז
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
שקית פירורי לחם
2 כפות אבקת מרק פטריות/ מרק עוף
מנג'טים מנייר לאפייה- או אפילו תבניות מאפינס קטנות
שלבי הכנה:
מבשלים את הברוקולי במים עד לריכוך. קוצצים בבלנדר (אפשר כמובן גם בקוצץ ירקות) את הברוקולי לפתיתים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
עם המסה שנוצרת יוצרים כדורים. יש כאלה המעדיפים מראה משוטח יותר אליפסי. מפזרים מעל שומשום – אותו יש לקלות מקרש במחבת ברזל לוהט.
חובבי המטוגן יצטרכו לטגן את הקציצות כשמונה דקות במחבת שחומם מראש. חובבי הבישול הבריא יותר, מוזמנים לחמם תנור לחום של 150 מעלות ולאפות, בערך, כרבע שעה.
לחובבי הבישול הבריא, אלה שמרשים לעצמם לאכול גבינה צהובה, אנו ממליצים להשתמש בגבינה צהובה דלת שומן וכן במיונז דל קלוריות.
אהבתם? מוזמנים לנסות את המתכון הבא: קיש לורן – סוד המאפה הצרפתי
מוזמנים לעקוב אחרינו בקבוצת הפייסבוק שלנו: נתניה מבשלת מתכונים