לזניה ברוטב בשמל וחצילים

1
2327
צילום fotolia

יש לי חבר של המון שנים, שפשוט מת על ארוחות חלביות. כשהוזמנתי ליום הולדתו שהתקיימה לה בביתו במרכז העיר נתניה, היה לי ברור שאם כבר מנה חלבית, אז רצוי שזו תהיה לזניה עם רוטב בשמל, חצילים ועגבניות טריות. יש כאלה שנוהגים להוסיף גם פטריות, אבל אני ויתרתי. אז שימו על עצמכם סינרים וכנסו למטבח

מתכון לזניה ברוטב בשמל וחצילים

מצרכים
חבילת עלי לזניה מוכנה
חציל פרוס לפרוסות בעובי סנטימטר
2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
3 כפות שמן זית
חבילת גבינת ריקוטה פרוסה
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
20 גרם בזיליקום טרי ונקי
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

לרוטב בשמל
100 גרם חמאה
3 כפות קמח
4 כוסות חלב
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 190 מעלות. בינתיים, על מחבת טפלון נצרוב את החצילים כדקה מכל צד (לא צריך יותר) בשמן הזית. בסיר נוסף (כן, קלחת…) נכין את רוטב הבשמל. נחמם חמאה, נוסיף את הקמח ונערבב כשתי דקות ללא הפסקה. נוסיף את החלב, נערבב ונביא לרתיחה (למניעת יצירת גושים). אז נוסיף את התבלינים, נערבב, ונכבה את האש שלא יגלוש.

ניקח תבנית חסינה המתאימה לתנור. נסדר בשכבה ראשונה את עלי הלזניה. נסדר מעל את החציל הפרוס, העגבנייה, גבינת הריקוטה והבזיליקום הטרי שורות שורות. נמזוג מעל שליש מרוטב הבשמל. נניח עוד שכבה של עלי לזניה ונסדר שוב את המרכיבים ונמזוג שוב שליש מרוטב הבשמל. נסגור עם עלי לזניה כשכבה אחרונה, נמזוג את מה שנותר מרוטב הבשמל ונפזר גבינת פרמזן מגוררת (לפעמים אני, כקישוט, מוסיף פרסות חציל דקה מלמעלה. לא חובה). נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור ל-35 דקות. נסיר את נייר הכסף וניתן מכת חום של כמה דקות כדי לקבל את ההזהבה למעלה.  בתיאבון

חברים וחברות יותר מאשמח לשמוע ולהשמיע בנייד שלי 0525-771570. כמובן שאשמח אם תשתפו, תביעו דעה או סתם תעשו לייק כאן, בבלוג שלי – נתניה מבשלת: שף גולן ימין

תגובה 1

Comments are closed.