מרינדה מושלמת לפרגיות (וגם דגים) על מנגל

1
386

שלום חברים, אין דבר יותר ישראלי מאשר מנגל. בכלל, בעיר נתניה כך נדמה לי, הספורט הרשמי הוא נפנוף. אישית, אני מת על מרינדות המעשירות מאוד את טעמם של הבשרים והדגים (למרות שסטייק אנטריקוט משובח, סינטה, פילה בקר או בשר טלה איכותי לא צריכים דבר למעט מלח גס ופלפל שחור גרוס). אז בואו נתחיל.

מרינדה פרגית (מתאים לעוף בכלל, פרגיות וכן כנפיים בפרט)

חומרים:
2 כפות תבלין שווארמה
כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות טבסקו (מומלץ, אבל חריף אש)
כפית פילדלפיה
כפית מלח
כפית פלפל לבן
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון

את הבשרים, כשהם בטמפרטורת החדר, יש להשרות במשך שעתיים עד שלוש.

מרינדה דג (מתאים לדגי ים טריים כדוגמת בורי ומתאים גם לדג בריכה אמנון)

חומרים: 
8 שיני שום
פלפל חריף (מומלץ לאוהבי החריף)
2 לימונים חתוכים לקוביות עם הקליפה
פלפל אדום
פלפל צהוב
חצי כוס יין לבן
חצי כוס שמן זית איכותי
חופן בזיליקום טרי
קורט מלח
קורט פלפל לבן

מכניסים את כל המוצרים לתוך בלנדר, טוחנים ומערבבים היטב. משרים את הדגים למשך ארבע עד חמש שעות.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

תגובה 1

Comments are closed.