מרק עגבניות עשיר

0
387
מתכון מרק עגבניות - נתניה מבשלת
צילום fotolia

לפני כשבוע נתבקשתי מאחת מקוראות המדור נתניה מבשלת, שמופיע דרך קבע בעיתונים נתניה און ליין וכן השרון שלי, מתכון למרק עגבניות. אני חייבת להודות, שבכלל, מרק עגבניות הוא לא העדפה האישית שלי. עם זאת, כשהקוראים מבקשים, אני נענית לאתגר. המתכון למרק עגבניות שאני מציעה, מבוסס על מתכון בעל אופי חלבי עם שני טוויסטים מעניינים בעיני: שימוש בעלי תימין המעניקים איזשהו ניחוח ארצישראלי למרק המזוהה כל-כך עם איטליה, וגם שימוש בגבינת עזים מפוררת. את גבינת העזים אני מציעה להגיש בנפרד, כיוון שלא כולם אוהבים את טעמה של הגבינה הייחודית כל-כך. עוד טיפ אחד קטן: בבישול איטלקי יש את מה שמכונה השילוש הקדוש – סופרטו – המורכב משלושה מרכיבים שנהוג לטגנם ולהקפיצם כבסיס כמעט לכל מנה המכבדת את עצמה. מכאן, השימוש בגזר ובשורש סלרי כחלק ממרכיבי הבסיס. אז שימו עליכם סינר ובואו ניכנס יחד למטבח.

מתכון מרק עגבניות עשיר

מרכיבים:
קילוגרם עגבניות אדומות בשלות
בצל לבן
ארבעה שיני שום
גזר ושורש סלרי
עלה דפנה אחד
גבעול תימין
ארבעה עלי בזיליקום טרי קצוץ
פלפל אנגלי
ארבע כוסות מים רותחים
שמן זית
אופציות לתוספת: שליש כוס גבינת עזים מפוררת ושמנת לבישול

אופן ההכנה:
מחממים בסיר עמוק שמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ לשתי דקות. מוסיפים את שיני השום הכתושים, את הגזר ואת שורש הסלרי. את שניהם קוצצים דק-דק. מטגנים עוד שלוש דקות ומוסיפים כוס מים רותחים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות.

מוסיפים את העגבניות (המקפידים מסירים את הגלעינים), עלה דפנה, שניים שלושה גלעיני פלפל אנגלי, מוסיפים שלוש כוסות מים ומבשלים ברתיחה לעוד רבע שעה. מוסיפים את הבזיליקום ואת עלי התימין, מוסיפים כף שמנת לבישול ומבשלים לשלוש דקות. טועמים ומתקנים עם מלח ופלפל שחור. את המרק ניתן להעביר דרך מסננת או להוציא את הפלפל האנגלי, לטחון באמצעות מטחנה ולהעביר דרך מסננת. מוזגים לקערה ומקשטים עם טיפות של שמן זית, טיפות של שמנת או פירורי גבינת עזים מפוררת.

מתכונים נוספים מהמטבח האיטלקי המופיעים במדורי נתניה מבשלת:

ארנצ'יני – קציצות ריזוטו הטובעות בגבינה

פלאן קרמל – קינוח מדהים ומתוק

סלט פסטה עם נתחי סלמון