מתכון לעוגת תותים מושלמת: עוגת פריזייה

אין ויטרינה של קונדיטוריה בפריז, שאינה מציגה עוגת פריזייה. קבלו מתכון לעוגת תותים מושלמת, מוקפדת ויפהפייה. העיר נתניה אופה עם סער אהרוני.

0
4165
אין ויטרינה של קונדיטוריה בפריז, שאינה מציגה עוגת פריזייה. קבלו מתכון לעוגת תותים מושלמת, מוקפדת ויפהפייה.
עוגת פריזייה - עוגת תותים מושלמת.

אין ויטרינה של קונדיטוריה בפריז, שאינה מציגה עוגת פריזייה. קבלו מתכון לעוגת תותים מושלמת, מוקפדת ויפהפייה.

ישראלים אוהבים תותים, וזו בהחלט העונה המתאימה ביותר. עוגת פריזייה מורכבת משכבות טורט וניל, במילוי קרם וניל. הסוד שלה הוא במראה: המון תותים טריים. אגב, אין בעיר נתניה קונדיטוריה המכבדת את עצמה, שלא תציג לראווה פריזייה מעוצבת.

מתכון לעוגת תותים צרפתית קלאסית: עוגת פריזייה

מרכיבים לשכבת בצק טורט: 

4 ביצים גודל  M
כוס סוכר
קורט מלח
כוס קמח תופח
כפית תמצית וניל איכותית
30 מ"ל שמן

מלית (מילוי):

4 גרם ג'לטין
20 מ"ל מים
250 גרם שוקולד לבן
30 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת להקצפה. כמה יותר קרה, יותר טוב

הרטבת השכבות: 3-4 כפות ליקר דובדבדנים

תותים: 400 גרם תותים טריים, שטופים ופרוסים לחצאים.

שלבי הכנת עוגת פריזייה

מחממים תנור ל-170 מעלות. בינתיים, במיקסר מקציפים ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה. לקראת סוף ההקצפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן תוך ערבוב במהירות בינונית.

מוסיפים פנימה קמח ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת מסה אחידה. יוצקים את התערובת לתוך תבנית משומנת. אופים את העוגה במשך 25-35 דקות. מצננים לחלוטין ולאחר מכן פורסים את העוגה לשתי שכבות.

מכינים את המילוי. בקערית משלבים  ג'לטין ומים, מניחים על השיש במטבח וממתינים 10 דקות. בינתיים, קוצצים שוקולד לבן ושמים בקערה אחרת. מוסיפים לקערה חלב וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול (בן מארי). מערבבים היטב עד שהכל נמס.

מוסיפים את הג'לטין לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

מקציפים את השמנת הקרה מאוד במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת. מוסיפים 3-4 כפות קצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את יתרת הקצפת ומקפלים עד שמתקבל מוס אחיד.

הרכבת העוגה:

מניחים שכבת טורט בתחתית תבנית ומרטיבים בליקר. אני אוהב להוסיף מיץ תפוזים טרי.

מעבירים ¾ מכמות המוס לתוך קערה. את היתרה מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ. חותכים עוד 8 תותים לקוביות בינוניות ומוסיפים לתוך קערת המוס.

יוצקים את המוס עם התותים על גבי שכבת הטורט התחתונה ומיישרים את החלק העליון. מניחים את שכבת הטורט השנייה ומצפים עם פרוסות תות שחצינו לשניים. לוחצים באופן שוויוני ליישור ודחיסה.

בחלק העליון של הטורט מרטיבים שוב עם ליקר. מצפים עם המוס שנותר וכן בצנטר. יש כאלה שבוחרים לצפות גם את הדפנות במוס.

מצננים את העוגה במשך שעתיים במקפיא להתייצבות. לאחר מכן מעבירים למקרר למשך שעתים – שלוש לפחות.

מחלצים את העוגה הקרה מהתבנית. בתיאבון

עוד מתכונים לעוגות טורט שוות: 

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

הלינזר טורט של סבתא רינה קם לתחייה