עריסה – החמין הטריפוליטאי

3
28664
עריסה - מאכלי עדות - נתניה מבשלת
עריסה. צילום גולן ימין

אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי (טריפוליטאי) ואותה למדתי מאמי. מנות שנראות דומה, רק עם טעמים שונים, כך התברר לי, קיימות במטבח הטורקי ותתפלאו, גם במטבח הסיני. אז שימו על עצמכם סינר וכנסו למטבח…

מתכון עריסה – חמין טריפולטאי/ מאכלי יהדות לוב

מצרכים:
קילוגרם בשר טרי ( שפונדרה, צוואר ואסאדו) חתוכים לקוביות
כוס וחצי חיטה (להשרות במים ללילה)
רבע כוס שמן
בצל קצוץ
פלפל חריף (חתוך לשני חצאים)
3 שיני שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
כפית אריסה (לא חייב)
חצי כוס עגבניות מרוסקות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדול
5 ביצים (מומלץ להרתיח לפני שיהיו מוכנות)
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
קורט קימל טחון
קורט מלח
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה
בסיר רחב נחמם את השמן ונטגן את הבצל ואחריו את השום. לאחר מכן נוסיף את הבשר ונסגור אותו מכל הצדדים. נוסיף את הרסק ונטגן עוד כשתי דקות. לאחר מכן נוסיף את התבלינים ונטגן כדקה. לידיעתכם, במטבח הטריפוליטאי מוסיפים את התבלינים בשלב הטיגון והאידוי.

נוסיף את החיטה ואת העגבניות המרוסקות, נוסיף מים עד לגובה התבשיל, נביא לרתיחה ונבשל כשעה וארבעים דקות על אש נמוכה (בשלב הזה ניתן להוסיף את הפלפל החריף ואת תפוחי האדמה). נעביר את התבשיל לפלטת שבת לשעתיים וחצי נוספות (לחילופין, נבשל על אש נמוכה לשלוש שעות וחצי). מעת לעת יש לבדוק אם חסר מים ולהוסיף במידת הצורך. אם בא לכם בישול אותנטי במיוחד, אז תאתרו פתיליה המאפשרת בישול איטי וארוך.

מתכונים שיעניינו אתכם:

מתכון למפרום

תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל

מתכון לעוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

3 תגובות

Comments are closed.