מרק קובה דלעת היא אחת המנות המנחמות ביותר שיש. למרק עצמו יש להוסיף קובה (אבל גם פילמני הולך מצוין). במיוחד לקוראי נתניה און ליין – ksn מסביר שף גיל אבירם, בשיתוף מותג כלי הבישול והאפיה סולתם, איך להכין את המנה.
מתכון למרק קובה דלעת. רמת קושי: קלה
מצרכים למרק:
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.
מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.
רק אז מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות כשלוש דקות.
מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
מכבים את האש, סוחטים לימון שלם ומערבבים. כך גם שומרים על הערכים התזונתיים של הלימון.
ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/ קרפלך/ פילמני ועוד ועוד.