אתחיל מהסוף, קונדיטור זה לא רק מתוק ולא רק עוגות. קיש נכלל בהגדרה זו. קיש לורן הוא אחד האהובים עליי. עבורי הוא אחד המייצגים הבולטים של המטבח הצרפתי הקלאסי. השילוב בין בצק פריך ומלוח, לבין גבינות משובחות, עשבי תיבול וירקות, הופכים את המנה למושלמת לבראנצ' ואפילו כמנת פתיחה לארוחת ערב.
את מנת הקיש הזו הכרתי לפני שנים. עוד שגרתי בדרום. כעת, כשאני גר בנתניה בה נדמה שהשפה הרשמית בכיכר העצמאות היא צרפתית, חזרו מתכוני הקיש לחלק בלתי נפרד… אז כנסו למטבח, שימו עליכם סינרים כי נתניה מבשלת…
מתכון לקיש לורן
הממהרים מוזמנים לרכוש בצק פריך מהסופר ולדלג ישר לשלב המלית…
חומרים לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה
2 חלמונים
חצי כפית מלח
הכנת הבצק:
א. משלבים את הקמח והחמאה במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חולי. מוסיפים את החלמונים והמלח ומעבדים עוד דקה וקצת עד שמתקבל בצק שנראה לא אחיד, אבל זה בסדר, הוא עוד רגע יסתדר.
ב. מעבירים למשטח עבודה או שיש. מקמחים ולשים לכדור. מרדדים דק, מרפדים תבנית טארט ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
מצרכים למלית:
300 גרם כרישה קצוצה
150 גרם ברוקולי חלוט וקצוץ גס (לחליטה, הרתיחו מים עם מלח והשליכו הברוקולי לחמש – עשר דקות)
50 גרם חמאה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (לכו על גאודה)
50 גרם גבינה כחולה מפוררת – רוקפור (לא חובה, לא כולם אוהבים)
50 גרם גבינת ברי קצוצה לקוביות קטנות
2 כפות עירית קצוצה
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
בצל אחד קצוץ
עגבניות שרי חצויות
250 גרם שמנת לבישול – המיכל הקטן
3 ביצים גודל M
חצי כפית מלח ,חצי כפית פלפל טחון, נגיעה של אגוז מוסקט (דומיננטי אז בעדינות)
שלבי הכנה:
מכינים תנור על 180 מעלות. בינתיים, במחבת משלבים את החמאה, מוסיפים את הכרישה והברוקולי ומאדים בחמאה על להבה נמוכה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוציאים לכלי חדש, מקררים מעט ומוסיפים את העירית ואת הגבינות. מערבבים לאיחוד חומרים.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד למסה אחידה. מוציאים מהמקפיא את התבנית, יוצקים את המסה של הקיש וישר מכניסים לאפיה של 25-30 דקות. מוציאים, מקררים כמה דקות וטורפים.
מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
פינוק לשבת: מתכון עוגת טארט תפוחים
מתכון לשבת: מתכון לעוגת גבינה עם קדאיף
[…] אהבתם? מוזמנים לנסות את המתכון הבא: קיש לורן – סוד המאפה הצרפתי […]
[…] אהבתם? מוזמנים לנסות את המתכון הבא: קיש לורן – סוד המאפה הצרפתי […]
Comments are closed.