מתכון קראמבל שזיפים ותבלינים

קחו שזיפים, תוסיפו קורט של הל וקינמון. יחד עם נגיעות של אגוז מוסקט, בצק חם וכדור גלידה מעל, תקבלו קראמבל שזיפים ותבלינים מרשים. 

0
6453
קראמבל שזיפים ותבלינים - מתכון פשוט וקל להכנה של סער אהרוני - נתניה מבשלת און ליין.
קראמבל שזיפים. חוויה משפחתית. צילום שאטר סטוק

קחו שזיפים, תוסיפו קורט של הל וקינמון. יחד עם נגיעות של אגוז מוסקט, בצק חם וכדור גלידה מעל, תקבלו קראמבל שזיפים ותבלינים מרשים. 

אחת המנות השיתופיות יותר הן מנת קראמבל שזיפים. את השזיפים המדהימים קניתי, כרגיל בביקור של בשוק נתניה.

ולמה מדובר במנה שיתופית? כי, בתכל'ס, הכי כיף לאכול אותה היישר מהתבנית. במיוחד עבורכם יש כאן שתי גרסאות: חלבית ופרווה. כך, שאם אתם בקטע של להזמין אורחים לבינג' סרטים או בתם לשבת בסוכה, אנחנו מדברים על קינוח שהוא חוויה.

מתכון קראמבל שזיפים ותבלינים | רמת קושי: קל!

מרכיבים לקראמבל:
2 כוסות קמח
2/3 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או 200 גרם נטורינה למתכון פרווה)

מילוי: 
10 שזיפים
4 כפות קורנפלור

1/4 כפית הל
1/4כפית אגוז מוסקט

1/2 כוס סוכר חום

100 גרם חמאה מומסת ומצוננת (או 100 גרם נטורינה לפרווה)

טיפ: אני מוסיף 1/4 כפית קינמון

שלבי הכנה:
חותכים את השזיפים לקוביות קטנות עם הקליפה. מערבבים היטב עם הסוכר והתבלינים. מעבירים לתבנית פיירקס מתאימה לתנור. הכי חשוב, כזו שמתאימה להגשה.

ניגשים להכנת בצק הקראמבל. משלבים את כל המרכיבים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. אחרי כמה דקות של לישה נקבל חתיכות קטנות של בצק חמאתי. אפשרי להעביר את המסה של הקראמבל למשטח עבודה ולהיעזר בכפות הידיים (תחשבו קוסקוס…). ממש מפוררים.

מפזרים את הקראמבל המפורר על מסת השזיפים בתבנית. מכניסים לתנור (אשר חומם מראש) ואופים בחום של 190 מעלות לזמן של חצי שעה עד – להזהבת הפירורים. לאחר מכן, מוציאים ומגישים חם. רצוי עם כדור גלידה בצד.

מתכונים עם טעם של עוד מבית נתניה מבשלת און ליין: 

אגסים ביין וקציפת מסקרפונה (אגס שיכור)

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש