בשבוע שעבר פגשתי, בלכתי ברחוב, מכרה ותיקה שסיפרה לי שילדיה ביקשו ממנה שוקי עוף – אבל – בטעם אחר ממה שהם הורגלו. אחת המתכונים המעניינים והקלים יותר לעשייה בעיני, הוא מתכון לשוקיים ביין וצימוקים. למתכון הזה המון וריאציות, אבל אני מעדיפה את הסגנון הביתי, הפשוט והמהיר. את שוקי העוף הטריים אני קונה, כרגיל, באטליז בשוק נתניה. מציע לכם לקפוץ לשוק נתניה מדי פעם, אין לו תחליף.
שוקיים ביין וצימוקים
מרכיבים:
10 שוקי עוף
2 בצלים בינוניים פרוסים
2 כפות שמן
2 כפות צימוקים מושרים במים ומסוננים (לא חובה, אבל מומלץ)
כף סוכר
3/4 כוס יין לבן
מלח ופלפל, ציפורן וקינמון (לא חובה)
אופן ההכנה
במחבת שחומם היטב עם קצת שמן מזהיבים עד השחמה את הבצל. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, את היין, את הצימוקים ואת התבלינים ומצמצמים במשך מספר דקות. בינתיים, מניחים את השוקיים בתבנית, יוצקים את הרוטב מעל, מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני (170 מעלות) במשך כשעה. מסירים את נייר הכסף ונותנים מכת חום נוספת עד להשחמת העוף.