סלט חצילים עם טחינה ביתית

0
917
סלט חצילים עם טחינה - נתניה מבשלת
סלט חצילים עם טחינה ביתית. צילום שף גולן ימין

חצילים הולכים נהדר עם טחינה ביתית, לבנה כזו, המצריכה חמש דקות עבודה והטעם שלה נע בין מריר למושלם. עם תוסיפו גם ירקות טריים קצוצים דק דק תקבלו יופי של סלט חצילים עם טחינה. למנה זו יש, לפחות, שתי דרכים להגישה. הראשונה היא הגישה המפונפנת, הכוללת חציית חציל לשניים והנחתו על הצלחת עם הקליפה. השנייה היא הביתית והכיפית יותר בעיני: בשר החציל בשכבה ראשונה ועליה טחינה וכל שאר התוספות. בכל מצב, אני אישית, מת על המנה הזו ונוהג לאכול אותה עם פיתה שחוממה קצת על האש. מנה מעולה כמנה ראשונה בכל ארוחה. אז תקפצו לירקן, קנו חציל, כנסו למטבח, כי נתניה מבשלת.

סלט חצילים עם טחינה ביתית

מרכיבים:
2 חצילים (מומלץ בלאדי או חממה)
טחינה לבנה (אני מעדיף טחינה משומשום מלא)
כף שמן זית
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
צרור כוסברה שטופה וקצוצה
3 שיני שום קצוצים דק דק
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה:
על גז או מנגל חשמלי נצלה את החציל בעוצמת חום גבוהה היטב. אני ממליץ, שעם מזלג נחורר קצת את החציל כדי למנוע מצב בו האוויר החם הכלוא גורם לחציל להתפוצץ. כשהחציל מוכן נקלפו ובאמצעות סכין נקצוץ היטב את חלקו הפנימי ונסדר על צלחת הגשה. בוריאציה השנייה נחצה את החציל לשניים, עם סכין נבצע פעולת קיצוץ לבשר החציל ונניח אותו עם קליפתו על צלחת.

בזמן שאנו צולים את החציל נכין טחינה ביתית. נמזוג לקערה נוחה כוס טחינה גולמית. נוסיף מים בהדרגה. בתחילה רבע כוס ונערבב ואז עוד רבע כוס ונערבב, קצת שמן זית, קצת מלח, קצת כמון (למי שאוהב – לא חובה), חצי לימון טרי (לא חובה). כשהטחינה תקבל את המרקם שאנו אוהבים (לדליל יותר יש להוסיף מים) ניצוק טחינה לבנה בנדיבות מעל החצילים. נפזר העגבניות, השום, הכוסברה, נמליח ונפלפל ונמזוג כף שמן זית. נגיש בצד פיתה חמה לניגוב. זהו, המנה מוכנה.

למתכוני סלטים נוספים:

סלט פטריות חם

סלט עשבי תיבול ירוק עם טוויסט

סלט פסטה עם נתחי סלמון

סלט קייצי שעושה רק טוב

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn