אין ישראלי שלא גדל או מכיר עוגיות בוטנים לפסח. המתכון שלי, מתכון לעוגיות בוטנים, פשוט ומשלב נגיעה של יין אדום המעשיר מאוד את הטעם. הן גם קלות להכנה והכי חשוב: ההכנה הביתית והמתכון הזה, הרבה יותר טעים מהקנוי. אז שימו על עצמכם סינור, כנסו למטבח ותתחילו לאפות עם נתניה און ליין.
עוגיות בוטנים ביתיות – כשרות לפסח – מתכון ללא גלוטן
מרכיבים:
4 ביצים גודל M
200 גרם סוכר
4 כפות יין אדום
80 גרם קמח שקדים
300 גרם בוטנים טחונים דק דק
שלבי הכנה:
מקציפים את הסוכר ואת הביצים. מוסיפים את שאר המרכיבים לאט ומערבבים עד איחוד חומרים. אם אתם מבחינים שהמסה רטובה מדי, תוסיפו קמח שקדים במידת הצורך.
מכניסים את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים על נייר אפייה בתבנית (צורת ההזלפה פשוטה וניתן לראות התוצאה בתמונה). אופים בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות. מדובר באפייה קצרה של רבע שעה. בודקים עם קיסם מידת הכנה (מוסיפים דקה או שתיים במידת הצורך). לאחר משך זמן האפייה הנדרש, מוציאים מהתנור, מניחים על השיש כדי שהעוגיות יתקררו באופן טבעי ו… טורפים. לכמות גדולה יותר פשוט מכפילים. לאלה המעדיפים פחות מתוק, להפחית בכמות הסוכר.
מתכונים ללא גלוטן:
לחמניות גבינה ללא גלוטן – ברזיל סטייל
עוגיות קוקוס בשני מרכיבים בלבד
מתכונים שווים !!עוקבת אחריך זמן רב אך פתאום נעלמת לי. שמחה ששוב רואה את המתכונים המעולים שלך .חג שמח….
Comments are closed.