עוגיות עבאדי ביתיות הן שילוב מושלם בין פריכות וטעם מלוח בדיוק במידה. אז איך מכינים עוגיות עבאדי מלוחות שיכבשו לכם את המטבח ועל הדרך את הצנצנת? קבלו מתכון מנצח.
אחד המתכונים המבוקשים יותר הוא מתכון לעוגיות מלוחות, אלה שאנו מכנים "עוגיות עבאדי". בתכל'ס, אנחנו מדברים על עוגיות מזרחיות קלות להכנה. מהסוג שיכול להחזיק בצנצנת הרבה זמן ושורד חום וקור. פעם, בנתניה, אפשר היה לקנות את העוגיות האלה על משקל. כזה בייצור ביתי במאפיות ששמרו על מתכונים מבית סבתא. היום, בכל סופר ניתן להשיג את העוגיות המזרחיות והמטריפות. ובכל זאת, אני מציע להפשיל שרוולים, להיכנס למטבח ולהכין – דווקא עם קמח כוסמין.
מתכון לעוגיות מלוחות | עוגיות עבאדי ביתיות מקמח כוסמין
מרכיבים:
2 כוסות קמח כוסמין לבן
כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח גס
כוס שמן צמחי
חצי כוס מים חמים
כף מיץ לימון
שומשום לקישוט
טוויסט בטעם לחובבי הניסויים: חממו כוס מים עם שן שום. כשיגיע לרתיחה, הנמיכו את הגז ותנו לשן לשבת במים עשר דקות. כשהיא רכה, תוציאו את השן ואז מיזגו חצי כוס מים בטעם לשימוש במתכון.
שלבי הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים 2שתי קערות להכנה של המתכון. בקערה אחת מאחדים את הקמח, המלח ואת אבקת האפייה. בקערה שנייה מאחדים את מיץ הלימון, המים והשמן.
יוצקים את תכולת הקערה הרטובה אל היבשה ומערבבים עד שמתקבל בצק. הוא יהיה לח ושומני. זה בסדר, כך הבצק אמור להראות
לוקחים פיסות בצק ויוצרים מהבצק גלילונים קטנים. סוגרים את הגלילים הקטנים לטבעות כמה שיותר קטנות. טובלים בשומשום ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
אופים 20 דקות, תלוי בהשחמה הרצויה והאהובה עליכם. לאחר משך האפייה הדרוש, מוציאים מהתנור ומצננים. בתאבון.
קישור למתכוני עוגיות ששווה לכם להכיר ולנסות:
עוגיות אוזני פיל (עוגיות משקפיים) עם טוויסט מלוח
עוגיות אמסטרדם – המתכון לעוגיות ששיגעו את העולם
אני הולכת להכין אותן .. נראות לי מושששששששששששש
איזה כיף,בטוח שיצא לך מושלם, מוזמנת לשתף איך יצא :)
האם ניתן להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן מה צריך לשנות בנוסף במתכון,לגבי כמות מים ושמן?
עוגיות עאבדי אמתיות הן כמתכון שלך, אך במקום קישוט בשומשום, הוסיפי על 2 כוסות קמח חצי כוס שומשום..יחי ההבדל הדק בטעם, נסי ותיווכחי…
מושלם
תודה אושרה, אשמח לשיתוף המתכון :)
כל מתכון שלך אליפות…אני בטוח יכין אותם
כיף לדעת , אשמח לשיתוף המתכון :)
נראות מעולה, טוח שאכין אותן
בטוח
תודה לינדה אשמח לשיתוף המתכון :)
תודה רבה לינדה אשמח לשיתוף המתכון
תודה על מתכון נפלא הלכתי להכין
עדכני איך יצא, אשמח לשיתוף המתכון :)
אלוף המתכונים
כל מתכון מושלם סער היקר
והעוגיות עבאדי מושלמות❤️
תודה רב ה יקירתי אשמח לשיתוף המתכון
האם ניתן להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן מה צריך לשנות בנוסף במתכון,לגבי כמות מים ושמן?
שימי לב שקמח כוסמין מלא עשיר בסיבים תזונתיים המכבידים על תהליך הלישה וההתפחה והופכים את המאפה לכבד ודחוס ולכן אני ממליץ לשלב רק 50% קמח כוסמין מלא
אפשר קמח שקדים?
כמובן, ודווקא יוצא טעים מאוד
תודה רבה , מתכון מושלם .
האם אפשר להחליף את השמן הצמחי בשמן זית או שמן קוקוס ?
אפשרי ב
החלט
Comments are closed.