עוגיות עבאדי ביתיות מקמח כוסמין שלא תפסיקו לנשנש

עוגיות עבאדי ביתיות הן שילוב מושלם בין פריכות וטעם מלוח בדיוק במידה. אז איך מכינים עוגיות עבאדי מלוחות שיכבשו לכם את המטבח ועל הדרך את הצנצנת? קבלו מתכון מנצח.  

23
22811
עוגיות עבאדי ביתיות הן שילוב מושלם בין פריכות וטעם מלוח בדיוק במידה. אז איך מכינים עוגיות עבאדי מלוחות שיכבשו לכם את המטבח ועל הדרך את הצנצנת? קבלו מתכון מנצח.  
מתכון לעוגיות עבאדי עם קמח כוסמין

עוגיות עבאדי ביתיות הן שילוב מושלם בין פריכות וטעם מלוח בדיוק במידה. אז איך מכינים עוגיות עבאדי מלוחות שיכבשו לכם את המטבח ועל הדרך את הצנצנת? קבלו מתכון מנצח.  

אחד המתכונים המבוקשים יותר הוא מתכון לעוגיות מלוחות, אלה שאנו מכנים "עוגיות עבאדי". בתכל'ס, אנחנו מדברים על עוגיות מזרחיות קלות להכנה. מהסוג שיכול להחזיק בצנצנת הרבה זמן ושורד חום וקור. פעם, בנתניה, אפשר היה לקנות את העוגיות האלה על משקל. כזה בייצור ביתי במאפיות ששמרו על מתכונים מבית סבתא. היום, בכל סופר ניתן להשיג את העוגיות המזרחיות והמטריפות. ובכל זאת, אני מציע להפשיל שרוולים, להיכנס למטבח ולהכין – דווקא עם קמח כוסמין.

מתכון לעוגיות מלוחות | עוגיות עבאדי ביתיות מקמח כוסמין

מרכיבים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן
כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח גס
כוס שמן צמחי
חצי כוס מים חמים
כף מיץ לימון
שומשום לקישוט

טוויסט בטעם לחובבי הניסויים: חממו כוס מים עם שן שום. כשיגיע לרתיחה, הנמיכו את הגז ותנו לשן לשבת במים עשר דקות. כשהיא רכה, תוציאו את השן ואז מיזגו חצי כוס מים בטעם לשימוש במתכון.

שלבי הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים 2שתי קערות להכנה של המתכון. בקערה אחת מאחדים את הקמח, המלח ואת אבקת האפייה. בקערה שנייה מאחדים את מיץ הלימון, המים והשמן.

יוצקים את תכולת הקערה הרטובה אל היבשה ומערבבים עד שמתקבל בצק. הוא יהיה לח ושומני. זה  בסדר, כך הבצק אמור להראות

לוקחים פיסות בצק ויוצרים מהבצק גלילונים קטנים. סוגרים את הגלילים הקטנים לטבעות כמה שיותר קטנות. טובלים בשומשום ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

אופים 20 דקות, תלוי בהשחמה הרצויה והאהובה עליכם. לאחר משך האפייה הדרוש, מוציאים מהתנור ומצננים. בתאבון.

קישור למתכוני עוגיות ששווה לכם להכיר ולנסות: 

עוגיות אוזני פיל (עוגיות משקפיים) עם טוויסט מלוח
עוגיות אמסטרדם – המתכון לעוגיות ששיגעו את העולם

 

 

23 תגובות

  1. אני הולכת להכין אותן .. נראות לי מושששששששששששש

      • האם ניתן להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן מה צריך לשנות בנוסף במתכון,לגבי כמות מים ושמן?

    • עוגיות עאבדי אמתיות הן כמתכון שלך, אך במקום קישוט בשומשום, הוסיפי על 2 כוסות קמח חצי כוס שומשום..יחי ההבדל הדק בטעם, נסי ותיווכחי…

  2. כל מתכון שלך אליפות…אני בטוח יכין אותם

  3. אלוף המתכונים
    כל מתכון מושלם סער היקר
    והעוגיות עבאדי מושלמות❤️

  4. האם ניתן להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן מה צריך לשנות בנוסף במתכון,לגבי כמות מים ושמן?

    • שימי לב שקמח כוסמין מלא עשיר בסיבים תזונתיים המכבידים על תהליך הלישה וההתפחה והופכים את המאפה לכבד ודחוס ולכן אני ממליץ לשלב רק 50% קמח כוסמין מלא

  5. האם אפשר להחליף את השמן הצמחי בשמן זית או שמן קוקוס ?

Comments are closed.