בעולם הקולינרי המתפתח שלנו יש תמיד חידושים והפתעות. השבוע התקיים יריד מזון וקולינריה 2015 במלון דן פנורמה תל-אביב. ים של דוכנים, חידושים, טעמים והפתעות קולינריות ואשר הולכות לכבוש את המטבחים הביתיים והמסעדות בשנה הקרובה, הוצגו שם. דווקא שם נזכרתי במתכון להכנת עוף בפטריות.
אותי תפס, דווקא, דוכן עם אין-ספור סוגי פטריות. לכל אחת מהפטריות טעם שונה ומרקם שונה, נזכרתי באותם טעמים ייחודיים.
אחד הזיכרונות הוא מתכון שלימדה אותי גיסתי, מירי. יום שישי אחד התקלקל לה התנור. היא חיפשה דרך להתקין ארוחת ליל שישי מבלי שזה ייראה פשוט מדי. היא הכינה עוף בפטריות.
מאז, אנחנו לא מפסיקים להכין את המנה הזו – מנה שבקצב איטי אבל בטוח משתלטת לה על מטבחים נוספים. מנה שהיא ממש קלה להכנה – כל עוד מקפידים על ההוראות. אפשר, כמובן, להשקיע בהגשה עם צלחת לבנה והנחת המרכיבים בצורה מעוצבת, ואל תשכחו להניח בצד, בכלי יפה, אורז לבן.
מתכון עוף בפטריות – גרסה משודרגת
מצרכים:
3-4 כפות שמן
5 כרעיים. חלקו אותם עם סכין לירך ושוק
2 בצלים גדולים קצוץ
3 סלסלאות פטריות מגוונות
2 כפות קמח
כף אבקת מרק פטריות – לחילופין ציר ירקות שורש
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לחמם סיר סוטאז רחב ונמוך, לקמח את חלקי העוף ולטגן בשמן מכל הצדדים עד הזהבה. להוציא מהסיר לקערה ולהניח בצד.
לאותו סיר לשפוך את הבצלים, לטגן עד הזהבה, להוסיף את הפטריות, אבקת מרק בטעם פטריות, מלח פלפל ולהוסיף את העוף.
להוסיף מים עד שיכסו 3/4 מהעוף. להרתיח ולארח מכן לבשל על להבנה נמוכה כשעה-שעה וחצי עד שהתבשיל הופך להיות סמיך ובצבע חום.
בהצלחה, שלכם רוניו.
למתכונים נוספים של רון יוחננוב: קבב בוכרי מושלם ליום העצמאות
רון, חייבים להשתמש באבקת מרק פטריות או שיש תחליף אחר טבעי יותר?
אני לא שמה אבקות מרק. רק תבלינים. יש לי גם ואריאציה עם חצילים וערמונים. יוצא סופני…
Comments are closed.