קטאיף (עטייף) – מתכון ששווה כל ביס

0
6486
קטאיף,עטייף,מתכון לקטאיף,מתכון לעטייף,נתניה מבשלת
קטאיף או עטייף - קינוח מתוק ומושלם. צילום bigphoto

קטאיף או עטייף מגיע אלינו היישר מהמטבח הערבי המסורתי. על-פי המסורת הערבית נוהגים לאכול את הקינוח הייחודי והטעים כל-כך בתום צום הרמאדן. אממה, הוא כל-כך טעים, שכבר מזמן הוא הפך לאחד הקינוחים הפופולאריים יותר. קטאיף מבוסס על בלילה ממנה יוצרים הכלאה המזכירה שילוב של פנקייק ולחוח. בעשר דקות עבודה תקבלו יופי של עטייף מנצח עם קינמון ואגוזים בפנים.

מתכון לקטאיף (מתכון לעטייף) – המטבח הערבי במיטבו

מרכיבים:

קילו קמח
כפית גדושה שמרים יבשים
כפית סוכר
2 שקיות קטנות אבקת אפיה
750 מ"ל מים

מילוי:
200 גרם סוכר
200  גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
2 כפות קינמון

סירופ סוכר:
חצי ליטר מים
300 גרם  סוכר
מקל קנמון

להכנת הסירופ נביא לרתיחה את מרכיבי הסירופ ונשאיר במצב רתיחה רבע שעה. נניח בצד עד לשימוש, כיוון שחייבים לקרר קצת. לחובבי הטעם העשיר,ניתן להוסיף גרידת לימון או כמה טיפות של מי ורדים.

אופן הכנת עטייף: 
משלבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר וכן שקית אחת אבקת אפיה. מערבבים היטב. רצוי בשלב זה לנפות את המסה של היבשים. לאחר מכן נוסיף עוד שקית אבקת אפיה ונערבב היטב.

נוסיף את המים תוך שאנחנו טורפים היטב. המסה צריכה להיות יחסית דלילה, והיא תזכיר בלילה של פנקייק. נשאיר בצד למנוחה של שעה. לאחר המנוחה נשמן מחבת ונחמם. נמזוג מעט מהמסה של הבלילה, נטגן צד אחד בלבד ונוציא. לאחר שסיימנו לטגן את כל הכמות של הבלילה, נתחיל למלא: כף ממילוי האגוזים במרכז כל קטאיף. נהדק היטב  לצורת  חצי עיגול סימטרי ככל האפשר .

משם נעביר את הקטאיף/ עטייף לטיגון בשמן עמוק במשך שתי דקות. נוציא את העטייף ונעבירו לסירוף הסוכר לטבילה.

מתכונים מומלצים נוספים: 
מתכון לעוגת תפוזים רכה

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

בראוניז פאדג' – קינוח שוקולד מושלם