קרם ברולה – מתכון מנצח

8
1522
קרם ברולה, מתכון לקרם ברולה
קרם ברולה. צילום bigstock

למרות השם המפונפן, בסופו של דבר, קרם ברולה הוא קינוח קל מאוד להכנה, שלא דורש טכניקות מיוחדות ובסוף הוא נותן יופי של שואו. קרם ברולה קטיפתי, בנגיעת וניל, עם שכבת קרמל סוכרתית במיוחד. בינינו, לא צריך יותר מזה… יוצאים לדרך, נתניה מבשלת והפעם:

קרם ברולה – מתכון לקרם ברולה

*לנוחיותכם, הכמויות מבוססות על כוס סטנדרטית(עם ידית) לשתייה חמה

מרכיבים:
6 חלמונים (הצהוב של הביצה)

8 כפות סוכר

כפית תמצית וניל איכותית (תשקיעו בתמצית איכותית)

2  וחצי כוסות מדידה של שמנת מתוקה

שלבי הכנה:

1. חממו מראש את התנור לחום של 130 מעלות. חשוב מאוד ליצור סביבת אפיה עדינה, ולכן הכינו לכם תבנית חסינת חום מעט עמוקה, עם מים, שתבודד את חום התנור,ותעניק לכם קרם ברולה מהסרטים.

2. טורפים היטב את החלמונים והסוכר עד שמתקבלת מסה בהירה ומעט תפוחה. במקביל שמים על האש קלחת ומשלבים בה את השמנת המתוקה וכן את הווניל – עד לסף רתיחה.

3. ברגע  שהגענו לסף רתיחה, נבצע מה שמכונה בשפה מקצועית "השוואת טמפרטורות". ניצוק כמות קטנה מהשמנת החמה אל מסת החלמונים ונערבב היטב. המטרה שלנו זה להביא את החלמונים כמה שיוצר קרוב לטמפרטורת החלב (מבלי שהחלמונים יתקשו ויהפכו לחביתה).  .

4. הכי חשוב בשלב זה, לטרוף בלי הפסקה את הכלי של החלמונים. בהדרגה, ממש ממש לאט, נוסיף כל פעם קצת מהשמנת ונמשיך לטרוף ללא הפסקה. כמה יותר לאט, ככה יותר טוב.

5. את המסה ניצוק לכלי אפיה חסיני חום המיועדים לקרם ברולה (כמו שמופיע בתמונה). את התבניות נניח בתוך בתוך התבנית הגדולה שהכנו מראש. ניצוק לתבנית הגדולה מים, שיקיפו את התבניות הקטנות – עד לחצי הגובה. חשוב: אסור למים לגעת בקרם הברולה עצמו.

6. נכניס לתנור שחומם מראש לפרק זמן של 50-60 דקות. נעביר את כלי האפייה אל השיש לקירור של חצי שעה, ומשם ישירות למקרר להתייצבות של 6-7  שעות לפחות. לאחר מכן אפשר ליצור את שכבת  הקרמל המפורסמת של קרם הברולה.

7. מפזרים סוכר על שכבת הקרם ברולה. למי שיש ברנר (מבער) שישתמש, אבל, הדרך הקלאסית היא להכניס את הקרם הברולה לאפיה בחלק העליון של התנור על חום של 230 מעלות, למשך חמש עד שש דקות ומשם לחצי שעה למקרר להתייצבות אחרונה.

עוד מתכוני קינוחים שווים: 

מתכון לפבלובה

לילות ביירות – ליאלי בירות: קינוח מושלם

8 תגובות

  1. כל הכבוד סער אתה דולח מתכונים מנצחים תודה על השיתוף ועל היחס המדהים

  2. סער ניראה מעולה כל מתכון יוצר טוב מהשני ישר כוח.

  3. מתכונים מדוייקים במידות ותמיד טעים בטרוף
    תודה סער(שף)?

  4. שף-קונדיטור גאון, מזה זמן רב שעוקב אחריו וזוכה לחוות עולם שלם של ריגוש דרך מתכונים.
    נראה שמי שכותב את המתכון מתכוון בכוונה מלאה שהקורא יבין ואף יגיע בעצמו לתוצאה הגבוהה ביותר.

  5. במה אפשר להשתמש במקום כוסות או ספלים חסיני אש (האם אפשר בכוסות קרטון חד פעמיות של שתיה חמה)

Comments are closed.