קינוח מושלם הוא קינוח קל להכנה ותוצאה מרשימה. המתכון להכנת רביולי שוקולד מריר עם גבינת מסקרפונה ורוטב גנאש שוקולד לבן, הוא בדיוק כזה.
הקינוח הזה נולד במולדת הפסטה איטליה. אין בו הרבה טכניקות, אבל הוא מהיר יחסית להכנה ובעיקר טעים ומרשים. זהו בדיוק הקינוח מהסוג שכדאי שיהיה אצלנו בפריזר, במידה ומגיעים אורחים בהפתעה.
מתכון רביולי שוקולד עם מסקרפונה, ורוטב גנאש שוקולד לבן
מרכיבים לרביולי:
900 גרם קמח פסטה (שימו לב שרשום על האריזה של הקמח)
4 חלמונים מביצה גודל M (את החלבונים אפשר לשמור להכנת מרנג נשיקות)
2 ביצים נוספות
כף שטוחה מלח
3 כפות סוכר
4 כפות קקאו
למילוי:
200 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שוקולד מריר מגורד דק דק.
לרוטב שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן 250 מ"ל שמנת
לידיעתכם, אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד בלונדי/ קרמל וכו'
טיפ לצלחות: אבקת קקאו + שברי פקאן מסוגר.
שלבי הכנה:
מתחילים בהכנת הרביולי. משלבים למעבד מזון את חומרי הבצק למסה ומעבדים עד שמקבלים מסה אחידה. למי שאין מעבד מזון, אפשר לעבד את הבצק ידנית. לאחר שהבצק מוכן לעבודה ונעים למגע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה להתייצבות ומנוחה שלו.
לאחר מכן מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה לשלב הכי דק שניתן. קורצים לעיגולים בגודל 7-8 ס"מ. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומניחים במקרר עד השימוש.
עוברים להכנת המלית. משלבים בין המסקרפונה לבין השוקולד המריר שגירדנו דק דק.
את הרביולי אנחנו מכינים בצורה פשוטה. מניחים כפית מהמילוי על עיגול בצק, מכסים בעיגול נוסף ומהדקים בקצוות עם מזלג. לחילופין, מניחים את המילוי בצד עיגול הבצק ומקפלים את הבצק בתנועת כיסוי. עם מזלג מהדקים את חצי הסהר.
הכנת גנאש השוקולד גם כן מהירה. מערבבים את השוקולד הלבן והשמנת בקערת זכוכית. את הקערה מניחים בתוך סיר עם מים חמים (פעולת בן מארי). ממיסים על אש נמוכה לאט לאט ותוך ערבוב מתמיד. לסיר של מים רותחים מניחים את הרביולי. הם מוכנים כאשר הם צפים למעלה.
אז מה עושים עכשיו? מצלחתים. לוקחים צלחת גדולה ועמוקה. מוזגים כף גדולה של גנאש שוקולד. מסדרים מעל את הרביולי. מפזרים מעל שברי פקאן מסוכר ואבקת קקאו.
עוד מתכונים ששוברים את הרשת – רק עם ksn – נתניה און ליין:
סושי שוקולד אוראו – אתם תעופו על זה
בראוניז קוקיז במילוי אצבעות קינדר