חזה עוף בארבעה טעמים

כשהשף גולן ימין פגש את גלי עמירה מהבית האדום, נולד מתכון למנת חזה עוף עסיסי במרינדה טעימה וכיפית.

חזה עוף בארבעה טעמים

חזה עוף במרינדה. צילום: גלי עמירה - הבית האדום

אחת ההנאות הגדולות שלי מורכבת ממנות אוכל בעלות טאצ' ביתי, עם זאת, בקריצה מקורית. כמעט בכל פעם שאני נמצא באזור התעשייה הישן בנתניה, והאמת שיוצא לי הרבה, אני מבקר בבית האדום של גלי כדי להתענג על חזה עוף בארבעה טעמים כפי שגלי מכנה אותו. אני מעדיף לכנות את המנה חזה עוף במרינדת ארבע העונות. בכל מקרה, את המתכון הרכבנו גלי ואני ביחד. מאז ועד היום, אני נהנה – בכל פעם שאני קופץ לבקר את גלי עמירה – להתיישב ולאכול את המנה כאורח. עכשיו, תורכם, אז שימו על עצמכם את הסינר ובואו נבשל ביחד מנה כיפית בארבעה טעמים המשתלבים יחדיו.

מתכון חזה עוף במרינדה

מרכיבים:

4 יחידות חזה עוף פרוס דק

2 כפות פסטו

כפית צ'ילי מתוק

קורט תבלין שווארמה

קורט כורכום

קורט פלפל שחור גרוס

קורט מלח

אופן ההכנה:

נערבב את כל המרכיבים וניצור מרינדה. לילה לפני נשרה את חזה העוף במרינדה. במחבת נחמם כפית שמן וניצלה את חזה העוף, בערך, כשתי דקות מכל צד. ניקח בגט טרי, בתוספת מיונז, מעט סלט, חריף ומי שאוהב גם בצל מטוגן. בכלל, אין שום בעיה כמובן להגיש את המנה על צלחת ולידה סלט קצוץ טוב טוב. אז בתיאבון.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים